Hur är vädret på Teneriffa idag?

Calima med rejäl värmebölja startar upp sommaren på Teneriffa

9 maj 2019

Då är sommaren i antåg och det kommer att märkas rejält! Det är nämligen en mycket kraftig Calima på väg in över Teneriffa med den följer en värmevåg med temperaturer som kan nå upp till hela 40 graden i dom södra och östra delarna av Teneriffa.

2012 inträffade en liknande väderhändelse vilket resulterade i en mycket torr sommarperiod med hela 7 värmeböljor.

Caliman drar in från Afrika och man kan räkna med temperaturer runt 37-38 grader och i syd och den östra delen så kan temperaturen som sagt klättra upp till 40 grader. Den spanska motsvarigheten till svenska SMHI (AEMET) går möjligen ut med en varning om detta. Om det blir en gul eller orange varning återstår att se.

AEMET bedömer att Caliman drar in den 14 maj och att värmen kommer vara som värst helgen 17-19 maj. Den värsta delen av Caliman kommer alltså att ligga söder om Teneriffa där också Gran Canaria kommer att drabbas ordentligt.

Man ska också ha i åtanke att det kommer att bli en föröjd UV-strålning med 8-11 (max är 11). Så tänk på att skydda er rejält under den här perioden.

Information om vad en Calima är finns här.

Vädret på Teneriffa i maj

4 maj 2019

Då är den här! Maj månad - den klart skönaste månaden på Teneriffa vädermässigt sätt. Har man bott eller bor på Teneriffa året om så tappar man ibland bort vilken månad det är rent vädermässigt, speciellt på den södra sidan av ön. Jag brukade ofta fråga mig själv - "Vänta nu, är det april, eller är det maj?!?". Anledningen är att vädret på Teneriffa blir mer stabilt och lika under april och skillnaden märks ju då man går från en mer ostadig vinterperiod med mer moln och temeraturskiftningar till ett väder som skiftar mindre, alltjämt som det blir varmare i både luft och hav. 

Sen är maj månad den månaden som det är minst turism på ön. Det blir ett slags lugn som lägger sig över Teneriffa. I kombination med det perfekta majvädret så är maj den helt klart bästa månaden på Teneriffa.

...har ni inte varit på Teneriffa i maj så har ni definitivt missat något!

Påskväder Teneriffa

12 apr 2019

Eftersom påsken infaller olika varje år så blir påskvädret på Teneriffa än mer svårare att sia om. I år infaller Påsken sent, i mitten av april och då är vädret på Teneriffa i allmänhet mer stabilt. Ja, även om man inte kan tro det så existerar det årstider som vinter, vår, sommar och höst på Teneriffa, även om skillnaderna mellan årstiderna ibland inte märks av.

Det som framförallt utmärker sig vädermässigt i april är att temperaturen börjar stiga och ligger vanligt på dryga 20 grader. Fronter som kan ge mer ostabilt väder blir alltmer sällsynta och vattentemepraturen börjar också leta sig uppåt. Med andra ord - en fin tid som börjar nu. 

Den norra sidan av ön står i full blom och om man inte redan är där och njuter så rekommenderas det starkt att åka dit och möta våren.

Så, till det viktigaste: Vad blir det för väder på Teneriffa över påsken? 
- Vädret skiljer sig beroende på var på ön man befinner sig - mikroklimat, ni vet. Men om man tittar på den stora vädermassan så ser det ut att bli en stabil och varm Påsk på Teneriffa. 

Gå in på länken Lokala vädertjänster för att se hur vädret på just din ort blir till Påsk.

Feliz Pascua!

Regn, regn och åter regn

3 apr 2019

...och så kom den - REGNPERIODEN!

Ja, regn på Teneriffa är inget ovanligt på norra sidan av ön. På södra sidan brukar jag få ihop det till en sissådär 5-7 gånger per år, varav 1-2 gånger så vräker det ner. Den senaste tiden har ju regnet visat sig lite mer än vad man önska sig. Förvisso väldigt bra för naturen på Teneriffa, men de flesta som vistas på Teneriffa är ju där för en sak: vädret på Teneriffa :)

Hur det blir med vädret på Teneriffa i det närmaste återstår att se, men på prognosen att döma så ser det ut som ett klassiskt svenskt sommarväder, dvs lite sol, lite regn och strax under 20 grader.

Våren på Teneriffa - det bästa vädret för året

24 mar 2019

Så här i slutet av mars när det börjar bli vår på Teneriffa börjar vädret bli lite mer stabilt och lite mer varmare. Stabilt och varmare?!? ...det kanske låter konstigt att prata i sådana termer när man pratar om vädret på Teneriffa. Man tänker väl att det alltid är bra väder på Teneriffa och vi svenskar åker ju dit på vintern. Skulle alltså vintervädret på Teneriffa vara dåligt?!? 

Nej, nej - inte alls. Men precis som i Sverige har också Teneriffa årstider. Bor man året runt på ön så är det något man märker av tydligare än om man bara åker dit en vecka under vintern som turist. Det är klart att vädret under vinterhalvåret är bra. Det går att jämföra med en sval svensk sommar, där vädret också kan variera mer. Men under vårmånaderna mars-maj så stiger temperaturen och det blir fler moln- och regnfria dagar. Dessutom minskar turismen under vårmånaderna vilket lockar fram det mer genuina och orginella Teneriffa.

Har du inte varit på Teneriffa under våren så är det något som du definitivt ska uppleva!

 

Vad tycker du om det som bloggas om? Kommentera här:

 

5-dygnsprognos

5-dygnsprognos

Klimattabell

Månad
Temp
Regndagar
Januari
19° / 14°
7 dagar
Februari
20° / 13°
7 dagar
Mars
21° / 14°
6 dagar
April
22° / 14°
5 dagar
Maj
23° / 15°
3 dagar
Juni
25° / 17°
2 dagar
Juli
28° / 19°
1 dag
Augusti
29° / 20°
1 dag
September
28° / 20°
2 dagar
Oktober
26° / 19°
6 dagar
November
23° / 17°
8 dagar
December
20° / 15°
8 dagar

resebloggar.info
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Länkar

loscristianos.nu Trust

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)