Hur är vädret på Teneriffa idag?

Norra eller södra Teneriffa?

Teneriffa, känd som "den eviga vårens ö", är den största av de sju Kanarieöarna och är en populär destination året runt tack vare sitt milda och behagliga klimat.

Men trots denna allmänna beskrivning har ön mycket att erbjuda med avseende på mikroklimat. Faktum är att norra och södra Teneriffa har distinkta väderförhållanden, vilket gör varje besök unikt och varierat.

I denna guide kommer vi att dyka djupt in i dessa klimatiska skillnader och hjälpa dig att förstå bättre varför ön är så älskad av turister världen över.

Norra Teneriffa: Tropiskt och grönt

Norra delen av Teneriffa, som inkluderar städer som Puerto de la Cruz och Santa Cruz de Tenerife, har ett subtropiskt klimat. Detta innebär att den är känd för sina mildare temperaturer och mer frekventa nederbörd jämfört med södra Teneriffa.

Lite lägre temperatur men behaglig luft

Under sommarmånaderna, från juni till september, är dagstemperaturen i norra Teneriffa vanligtvis mellan 22-26 grader Celsius. Nätterna är svalare, med temperaturer som sjunker till omkring 18-20 grader. Dessa temperaturer, tillsammans med en något högre luftfuktighet, gör norra Teneriffa till ett paradis för gröna landskap och blomstrande natur.

Det kan bli kallt vintertid

Vintertid, från december till februari, är temperaturen i norra Teneriffa något lägre, vanligtvis mellan 17-20 grader Celsius under dagen och 12-15 grader på natten. Nederbörd är mer sannolikt under dessa månader, vilket ger landskapet dess rika gröna färg.

Sammanfattningsvis kan man säga följande om norra Teneriffas väder:

  • Mildare temperaturer: Norra Teneriffa har generellt mildare temperaturer året runt, vilket gör det behagligt för sightseeing och vandring.

  • Grönt landskap: Tack vare det mer regniga klimatet är norra Teneriffa hem till frodiga skogar och vackra parker. Det är perfekt för naturälskare.

  • Mindre intensiv sol: Solen i norra Teneriffa kan vara mindre intensiv jämfört med södra delen av ön, vilket är bra för dem som är känsliga för stark sol.

  • Molnig himmel: De ofta molniga himlarna i norra Teneriffa kan skapa en atmosfärisk och fotogenisk miljö.

  • Mindre turism: Norra Teneriffa är mindre turistiskt än södra delen, vilket gör det till ett bra val för de som söker en mer autentisk kanarisk upplevelse.

Södra Teneriffa: Soligt och torrt

Södra Teneriffa, inklusive populära turistdestinationer som Playa de las Americas och Los Cristianos, präglas av ett torrt ökenklimat. Detta innebär att området är mycket mindre benäget för regn och är generellt varmare jämfört med norra Teneriffa.

Under sommaren, temperaturerna i södra Teneriffa kan stiga till 28-30 grader Celsius under dagen, medan nattetid sjunker de till omkring 20-22 grader. Dessa varma dagar, tillsammans med minimal nederbörd, gör södra Teneriffa till den perfekta platsen för solbad och strandnöjen.

Under vintern är temperaturerna i södra Teneriffa fortfarande ganska milda, med dagstemperaturer mellan 20-23 grader Celsius och nattetidstemperaturer mellan 15-18 grader. Denna del av ön upplever mycket lite nederbörd, även under vintermånaderna.

Klimatet på södra Teneriffa kan sammanfattas på följande sätt:

  • Mer soltimmar: Södra Teneriffa har fler soltimmar och mindre molnighet, vilket gör det idealiskt för solälskare och strandälskare.

  • Varmare temperaturer: Om du älskar värme, erbjuder södra Teneriffa högre temperaturer, särskilt under sommarmånaderna.

  • Mindre regn: Södra Teneriffa är mindre benägen för regn, vilket gör det till ett bra val för dem som föredrar torrt väder.

  • Större urval av stränder: Med sitt varmare och torrare klimat har södra Teneriffa ett större urval av stränder för solbad och vattensporter.

  • Fantastiska solnedgångar: De klara himlarna i södra Teneriffa gör det till en perfekt plats för att njuta av spektakulära solnedgångar över havet.

Klimatval: Norr eller Söder?

Valet mellan norra och södra Teneriffa beror i stor utsträckning på din personliga preferens. Om du föredrar varmare väder, mer solsken, och att spendera dina dagar på stranden eller vid poolen, är södra Teneriffa troligtvis bäst för dig. Å andra sidan, om du föredrar mildare temperaturer, njuter av gröna landskap, vandring och öns kulturella höjdpunkter, kan du finna att norra Teneriffa passar dig bättre.

Slutligen, trots sina skillnader, delar både norra och södra Teneriffa en gemensam egenskap: de erbjuder vackert väder och en fantastisk miljö för alla att njuta av året runt. Oavsett vilken del av ön du väljer att utforska, kan du vara säker på att du kommer att uppleva den unika charm som gör Teneriffa till "den eviga vårens ö". Packa dina väskor och gör dig redo att upptäcka denna underbara ö i Atlanten!

11 Jul 2023

 

5-dygnsprognos

5-dygnsprognos

Klimattabell

Månad
Temp
Regndagar
Januari
19° / 14°
7 dagar
Februari
20° / 13°
7 dagar
Mars
21° / 14°
6 dagar
April
22° / 14°
5 dagar
Maj
23° / 15°
3 dagar
Juni
25° / 17°
2 dagar
Juli
28° / 19°
1 dag
Augusti
29° / 20°
1 dag
September
28° / 20°
2 dagar
Oktober
26° / 19°
6 dagar
November
23° / 17°
8 dagar
December
20° / 15°
8 dagar

resebloggar.info
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Länkar

loscristianos.nu Trust

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)