Hur är vädret på Teneriffa idag?

Sommarvädret på Teneriffa när det är som bäst

Sommar och sol är det året runt på Teneriffa, eller? Det är ett behagligt klimat på ön året om och många som åker till Kanarieöarna under vintermånaderna upplever inte att det är kallare då än under sommarmånaderna.

Vädret under sommarmånaderna

Under juni och juli ligger medeltempen på 25-28 grader om dagarna. I augusti stiger medeltemperaturen till hela 29 grader och det är sällan det blir under 20 grader på nätterna. Detta kan till exempel jämföras med medeltemeraturerna på fastlandet som ligger högre. Därför blir även sommaren mer behaglig på Teneriffa om man inte vill ha supervärme förstås. På Teneriffa råder mikroklimat och det skapar även skillnader under sommaren, men det ska sägas att vädret verkligen är stabilt under sommarmånaderna.

Få nordbor har upptäckt Kanarieöarna under sommaren, främst för att det inte funnits något direkt utbud av charterresor till Teneriffa, men numera går det enkelt att boka både flyg och boende på egen hand. Så, ta chansen att upptäcka denna vackra vulkanö även under sommartid.

Fotledsskydd för varma dagar

Till Teneriffa reser många för att rehabilitera skador och sjukdomar, just på grund av det varma och behagliga klimatet som råder året runt. Just för lindrigare besvär som eksem och luftrörsbesvär är ett varmt och behagligt klimat något att föreda.

Men också för lättare skador som vrickningar och stukningar är det varma och behagliga klimatet uppskattat. Men om man har stukat foten så kan värmen också ställa till med besvär ifall man använder ett fotledsstöd eller liknande för hand- och armled.

De flesta fotledsskydden som finns i Sverige är också anpassade för svenskt klimat. Men det finns att fotledsskydd som fungerar bra i värmen och som dessutom rekommenderas av läkare. På sajten fotledsskydd.com finns mer information om det här fotledsskyddet. 

Ett svenskt rehabcenter

Vintersol är ett rehabiliteringscenter beläget utmed Las Vistas stranden, mellan Los Cristianos och Playa de las Americas som specialiserat sig på neurologiska och reumatiska sjukdomar. Vintersol invigdes i november 1965 och är en del av svensk handikapphistoria. Men redan på 1950-talet reste många svenskar och nordbor till Teneriffa med hopp om att få lindring för sina sjukdomar.

Men det behagliga klimatet är också för personer med lindrigare skador, som stukningar, eksem och luftrörsbesvär som exempel.

22 Jun 2022

 

5-dygnsprognos

5-dygnsprognos

Klimattabell

Månad
Temp
Regndagar
Januari
19° / 14°
7 dagar
Februari
20° / 13°
7 dagar
Mars
21° / 14°
6 dagar
April
22° / 14°
5 dagar
Maj
23° / 15°
3 dagar
Juni
25° / 17°
2 dagar
Juli
28° / 19°
1 dag
Augusti
29° / 20°
1 dag
September
28° / 20°
2 dagar
Oktober
26° / 19°
6 dagar
November
23° / 17°
8 dagar
December
20° / 15°
8 dagar

resebloggar.info
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Länkar

loscristianos.nu Trust

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)